Vrijwilliger Weilustlaan

Vrijwilliger Weilustlaan

Plaats:
Breda
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

De Weilustlaan in Breda is op zoek naar vrijwilligers:
• Een vrouwelijke cliënt, met een licht verstandelijke beperking (LVB) en autisme, wil graag een vrijwilliger om één keer per drie maanden samen een activiteit te ondernemen zoals shoppen, een spelletje te doen op haar appartement, te wandelen of de tuin te onderhouden. De voorkeur voor het ondernemen van een activiteit gaat uit naar het weekend want door de week werkt de cliënte.
• Voor een mannelijke cliënt van 38 jaar, met de diagnose autisme, zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor het ondernemen van activiteiten. De cliënt woont zelfstandig in een appartement, maar vindt het leuk om activiteiten met anderen te doen. Film of voetbal kijken, tafeltennissen of andere spelletjes zoals puzzelen/x-boxen vindt de cliënt leuk om te doen.
• Voor een andere mannelijke cliënt van 35 jaar, normaal begaafd met de diagnose autisme, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om samen te koken. De cliënt houdt erg van koken, met name het bereiden van buitenlandse gerechten. Hij houdt ervan anderen te laten genieten van zijn kookkunsten. Helaas heeft hij (nog) niet alle kookkunsten onder de knie en is daarom op zoek naar iemand die hem hierin wegwijs wil maken. Gezien zijn diagnose “autisme” is een kookcursus of werken in de keuken te hoog gegrepen voor hem. Daarom zoek hij een maatje om mee te koken en die hem kan helpen met kooktechnieken.
• Voor nog een mannelijke cliënt van 28 jaar met de diagnose autisme zijn we op zoek naar een vrijwilliger waarmee de cliënt iets kan ondernemen. Hij schrijft hierover zelf het volgende: Ik zoek een vrijwilligersmaatje die houdt van een positief, grappig en vlot persoon die niet bij het klassieke “cliëntbeeld” hoort. In omgang ben ik iemand die sneller als een vriend aanvoelt en die helemaal van deze actuele tijd is qua leven dat jongeren ook hebben. Ik houd van alles wat snel en vlot is. Ik heb verstand van sportvoeding en muziek maken. Gezondheid is ook een interesse van mij. Ik ben een cliënt die prettig gestoord en sociaal aangelegd is. Ik zou graag een berichtje van één van de geïnteresseerden krijgen en als dank maken we er samen een hele toffe tijd van die niet aanvoelt als “studeren” of “moeten”.

De Weilustlaan 439 in Breda is een appartementencomplex van Amarant met drie verdiepingen. Hier wonen 3 x 6 cliënten met een stoornis binnen het autistisch spectrum in combinatie met een matig tot licht verstandelijke beperking of een normale begaafdheid. Zij hebben allen de beschikking over een eigen appartement.

Wat breng jij mee
• Voor de vrouwelijke cliënt zijn we op zoek naar, bij voorkeur, een vrouwelijke vrijwilliger rond de 30 jaar. Je bent in staat de cliënte gelijkwaardig te benaderen en spreekt de Nederlandse taal i.v.m. communicatie.
• De cliënt die graag activiteiten wil ondernemen is op zoek naar een vrijwilliger die houdt van gezelligheid. Daarnaast ben je (redelijk) gestructureerd en geef je mensen de ruimte om hen hun verhaal te laten doen.
• Voor de cliënt die houdt van koken geldt dat ook jij een passie hebt voor koken. Je bent een rustig persoon en niet snel onder de indruk van grof en/of hard taalgebruik (letterlijk en figuurlijk). Je kunt een luisterend oor bieden maar gaat niet te veel “mee” in de verhalen van de cliënt.
• Voor de cliënt die op zoek is naar een vrijwilliger om samen iets te ondernemen zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de cliënt kan – en wil begrijpen en hem niet beoordeelt. Iemand die de cliënt een eerlijke kans geeft om hem te leren te kennen.
De frequentie, dag en tijd gaan in overleg met de cliënten en de begeleiding.

  • De hulpvraag van Amarant is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VrijwilligersTilburg
  • Amarant is eerder via deze website geholpen
  • Amarant heeft 9 aanbevelingen ontvangen
  • Amarant heeft geen bedankjes ontvangen
Laat Amarant weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Amarant Werkt
Geplaatst door:
Profielfoto van Amarant
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Amarant
  • De hulpvraag van Amarant is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VrijwilligersTilburg
  • Amarant is eerder via deze website geholpen
  • Amarant heeft 9 aanbevelingen ontvangen
  • Amarant heeft geen bedankjes ontvangen
Tijdsbesteding:
regelmatig

Meer hulpvragen van Amarant namens Amarant Werkt

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Vrijwilliger Dorpshuis (V-20471) Zundert Gastvrouw / -heer, Activiteitenbegeleiding
  Vrijwillig(st)er Dagbesteding Gouwberg 5 Zundert Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilliger – ArtenZo Breda Breda Activiteitenbegeleiding, Erop uit, Creatief & muziek
  Vrijwilliger voor kopje thee of koffie Breda Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilligers voor activiteiten Breda Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilliger – Valdijk Breda Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilliger – Gravin van Leeuwensteinstraat Breda Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilliger - Straatweide Breda Gezelschap, Erop uit
  Vrijwilliger voor bewegen en creativiteit Breda Activiteitenbegeleiding, Sport & beweging, Creatief & muziek
  Vrijwilliger voor ondernemen activiteiten Alphen-Chaam Gezelschap, Erop uit
Vorige 1 2