Vrijwilliger voor allerlei activiteiten

Vrijwilliger voor allerlei activiteiten

Regelmatig
Breda
  • Activiteitenbegeleiding
  • Maatje, buddy & gezelschap
  • Sociaal & welzijn
  • Mensen die begeleid worden/wonen

De Weilustlaan in Breda is op zoek naar vrijwilligers:
• Voor een cliënt van 38 jaar, met de diagnose autisme, zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor het ondernemen van activiteiten. De cliënt woont zelfstandig in een appartement, maar vindt het leuk om activiteiten met anderen te doen. Film of voetbal kijken, tafeltennissen of andere spelletjes zoals puzzelen/x-boxen vindt de cliënt leuk om te doen.
• Voor een andere cliënt van 35 jaar, normaal begaafd met de diagnose autisme, zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om samen te koken. De cliënt houdt erg van koken, met name het bereiden van buitenlandse gerechten. Hij houdt ervan anderen te laten genieten van zijn kookkunsten. Helaas heeft hij (nog) niet alle kookkunsten onder de knie en is daarom op zoek naar iemand die hem hierin wegwijs wil maken. Gezien zijn diagnose “autisme” is een kookcursus of werken in de keuken te hoog gegrepen voor hem. Daarom zoek hij een maatje om mee te koken en die hem kan helpen met kooktechnieken.
• Voor nog een cliënt van 28 jaar met de diagnose autisme zijn we op zoek naar een vrijwilliger waarmee de cliënt iets kan ondernemen. Hij schrijft hierover zelf het volgende: Ik zoek een vrijwilligersmaatje die houdt van een positief, grappig en vlot persoon die niet bij het klassieke “cliëntbeeld” hoort. In omgang ben ik iemand die sneller als een vriend aanvoelt en die helemaal van deze actuele tijd is qua leven dat jongeren ook hebben. Ik houd van alles wat snel en vlot is. Ik heb verstand van sportvoeding en muziek maken. Gezondheid is ook een interesse van mij. Ik ben een cliënt die prettig gestoord en sociaal aangelegd is. Ik zou graag een berichtje van één van de geïnteresseerden krijgen en als dank maken we er samen een hele toffe tijd van die niet aanvoelt als “studeren” of “moeten”.
• Een cliënt van 23 jaar met de diagnose autisme is op zoek naar een vrijwilliger om samen activiteiten te ondernemen. De cliënt woont zelfstandig in een appartement maar vindt het leuk om activiteiten met anderen te doen. Deze cliënt is dol op wandelen, maar doet ook heel graag spelletjes. Hij is niet verlegen om een praatje, is recht door zee en geniet zichtbaar van de aandacht van een ander. Dit kan door de week in de avond, op woensdagmiddag of in het weekend overdag of ’s avonds.
• Voor een vriendelijke 38-jarige jongeman met een licht verstandelijke beperking en autisme zij we op zoek naar een vrijwilliger om samen te wandelen, te koken of om bijvoorbeeld samen een keer naar de Efteling te gaan. De cliënt is groot fan van de Efteling, volgt er veel over en is in het bezit van een abonnement. Door de week werkt de cliënt, dus het zou gaan om een zaterdag of zondag. Wanneer de cliënt vakantie heeft zou het natuurlijk ook op een andere dag mogelijk zijn.

De Weilustlaan 439 in Breda is een appartementencomplex van Amarant met drie verdiepingen. Hier wonen 3 x 6 cliënten met een stoornis binnen het autistisch spectrum in combinatie met een matig tot licht verstandelijke beperking of een normale begaafdheid. Zij hebben allen de beschikking over een eigen appartement. Weilustlaan 439, waar vrijwilligerswerk gelukkig maakt!

Wat breng jij mee
• De cliënt die graag activiteiten wil ondernemen is op zoek naar een vrijwilliger die houdt van gezelligheid. Daarnaast ben je (redelijk) gestructureerd en geef je mensen de ruimte om hen hun verhaal te laten doen.
• Voor de cliënt die houdt van koken geldt dat ook jij een passie hebt voor koken. Je bent een rustig persoon en niet snel onder de indruk van grof en/of hard taalgebruik (letterlijk en figuurlijk). Je kunt een luisterend oor bieden maar gaat niet te veel “mee” in de verhalen van de cliënt.
• Voor de cliënt die op zoek is naar een vrijwilliger om samen iets te ondernemen zijn we op zoek naar een vrijwilliger die de cliënt kan – en wil begrijpen en hem niet beoordeelt. Iemand die de cliënt een eerlijke kans geeft om hem te leren te kennen.
• Voor de 23-jarige cliënt geldt dat jij (redelijk) gestructureerd bent. Je houdt van wandelen en je geeft mensen de ruimte om hun verhaal te doen. Als laatste ben je een betrouwbaar persoon die afspraken nakomt.
• Voor de 38-jarige cliënt, die o.a. graag naar de Efteling gaat, geldt dat je beschikbaar bent in het weekend.
De frequentie, dag en tijd gaan in overleg met de cliënten en de begeleiding.

  • De vraag van Amarant is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VrijwilligersTilburg
  • Amarant is eerder via deze website geholpen
  • Amarant heeft 11 aanbevelingen ontvangen
Laat Amarant weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Vrijwilliger voor allerlei activiteiten" van Amarant.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere NACvoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Amarant Werkt
Geplaatst door:
Profielfoto van Amarant
65% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Amarant
  • De vraag van Amarant is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op VrijwilligersTilburg
  • Amarant is eerder via deze website geholpen
  • Amarant heeft 11 aanbevelingen ontvangen
  • Mensen die begeleid worden/wonen

Meer vragen van Amarant namens Amarant Werkt

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Vrijwilliger om activiteit te ondernemen Breda Activiteitenbegeleiding, Maatje, buddy & gezelschap
  Vrijwilliger voor wandeling of biljarten Rucphen Vervoer & transport, Maatje, buddy & gezelschap
  Vrijwilliger voor bezorging en boodschappen Etten-Leur Vervoer & transport, Boodschappen
  Vrijwilliger om mee op pad te gaan Alphen-Chaam Maatje, buddy & gezelschap, Begeleiding & coaching
  Vrijwilliger die erop uit wil Breda Maatje, buddy & gezelschap
  Vrijwilliger – Art-en-Zo Breda Breda Activiteitenbegeleiding, Creativiteit & muziek
  Vrijwilliger om te wandelen Breda Maatje, buddy & gezelschap
  Vrijwilliger voor vervoer naar voetbal Breda Vervoer & transport
  Vrijwilliger voor creatieve activiteiten Breda Activiteitenbegeleiding, Creativiteit & muziek