Wat gaan we doen vandaag?

Wat gaan we doen vandaag?

Plaats:
Breda
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Gezelschap, Erop uit
Tijdsbesteding:
regelmatig
Tip anderen via:

Krijg jij energie van anderen blij maken, neem jij graag initiatief, heb jij altijd wel iets te vertellen maar kun je ook goed luisteren?
De bewoners van Raffy- De Leystroom zijn op zoek naar jou.

Een VOG is noodzakelijk om te kunnen starten als vrijwilliger binnen onze organisatie.

DIT IS WAT JE GAAT DOEN
Na een vrijblijvend gesprek met de vrijwilligerscoördinator volgt een kennismaking met de verzorgende van de bewoner. Zij/hij stelt je voor aan de bewoner. Hierna kun je samen met de bewoner verder kennis maken en bespreken waar de wensen en behoeftes liggen. Met elkaar kun je afspreken hoe vaak je komt. Wat je gaat doen hangt af van de bewoner. Samen een kop koffie drinken, een spelletje op het appartement of een bezoek aan het winkelcentrum of een wandeling maken: het kan allemaal. Met de eigen verzorgende van de bewoner heb je regelmatig contact.
Op dit moment hebben wij meerdere bewoners op onze locaties Raffy en de Leystroom (Breda) en Buurstede (Oosterhout) die uitkijken naar een maatje. Neem gerust contact met ons op hierover!

WIE BEN JE EN WAT KRIJG JE
Ben jij iemand die geduldig is, initiatief neemt, stevig in de schoenen staat en bovenal respect heeft voor de eigenheid van onze bewoners? Spreekt het je aan om op individuele basis voor een bewoner een maatje te worden? Je hoeft geen ervaring te hebben voor deze vrijwilligersfunctie, maar wel is het prettig als je wil leren wat ouder worden met zich mee kan brengen.

De belangrijkste waardering is te zien en terug te ontvangen, dat je als vrijwilliger iets toevoegt aan het welzijn van de bewoner/cliënt. Je bent onderdeel van een team binnen Raffy -Lâle-Leystroom.
Met je team kijk je samen op welke wijze de meest passende zorg geboden kan worden aan de bewoner. Ook verzorgen we (bij)scholing of workshops waarin je de juiste handvatten krijgt om je vrijwilligerstaak goed uit te voeren. En verder krijg je gratis koffie/thee tijdens je vrijwilligerswerk en tijdens de lunch wordt een gratis kom soep aangeboden of kun je tegen korting een maaltijd afnemen.

OVER DE ORGANISATIE
Raffy | Lâle | De Leystroom is met haar drie zorglocaties en de thuiszorg er voor kwetsbare ouderen in Breda en omgeving. Op de locaties Lâle en Raffy voor ouderen met een migratieachtergrond en specifiek Turkse resp. Indische en Molukse ouderen. Er werken circa 400 medewerkers en 200 vrijwilligers. Gedreven vanuit gastvrije, persoonsgerichte en cultuurspecifieke zorg wordt de basis gelegd voor prettig wonen en goede zorg, welzijn en behandeling. Met het brede aanbod aan zorgverlening staat de kwaliteit van leven voorop. Er is aandacht voor gezondheid en geluk en er wordt geluisterd naar wat er toe doet voor de cliënt of bewoner.

Belangrijke rol vrijwilliger
Elke dag leveren de vrijwilligers een bijdrage aan aandacht en kwaliteit van leven voor de bewoners en cliënten. De vrijwillige inzet gebeurt op basis van wat zij nodig hebben. Bijvoorbeeld bewoners extra aandacht geven tijdens maaltijden, een luisterend oor bieden, samen wandelen, een spelletje doen. Maar ook activiteiten als cliënten ophalen (en thuisbrengen) om naar de dagverzorging te gaan en het ondersteunen in de horeca. Vrijwilligers vervullen eveneens een belangrijke rol in het inspelen op culturele behoeften van bewoners. Zoals ondersteuning bij moskeebezoek, de Indië-herdenking en kerstvieringen.

Onderdeel van een team
Raffy | Lâle | De Leystroom heeft diverse vacatures voor vrijwilligerswerk. Een team van drie vrijwilligerscoördinatoren zorgt dat vrijwilligers van waarde kunnen zijn voor de bewoners en cliënten. Interesse in vrijwilligerswerk of heb je vragen?

Je doet er toe! Word onderdeel van ons team. Samen zijn we kleurrijk.

  • De hulpvraag van Saskia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Bredavoorelkaar
  • Saskia is eerder via deze website geholpen
  • Saskia heeft 3 aanbevelingen ontvangen
Laat Saskia weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Geplaatst door:
Profielfoto van Saskia
75% profielsterkte
  • De hulpvraag van Saskia is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Bredavoorelkaar
  • Saskia is eerder via deze website geholpen
  • Saskia heeft 3 aanbevelingen ontvangen
Tijdsbesteding:
regelmatig

Meer hulpvragen van Saskia namens Woonzorgcentrum Raffy-Leystroom

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  In restaurant Rumah Senang zeggen wij Selamat Breda Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
  Toet Toet, de boodschappenbus Breda Boodschappen, Erop uit
  Een vis is happy in ons aquarium! Breda Tuin & natuur
  Chauffeurs gezocht! Breda Vervoer, Boodschappen, Erop uit