Emily vertelt

Tegelijkertijd rust en energie uitstralen? Luuk, ook wel Emily, doet beide als die vol in de make-up, nog even zonder pruik, een beetje mysterieus de set op komt lopen. Film- en theaterregisseur en producent, open, oprecht en gedreven; allemaal woorden die Luuk omschrijven. Daarnaast is Luuk ook bekend als Emily Salvia, oprichter van House of Salvia (een zogenaamd ‘drag house’ in Breda waarbij drag queens* samen komen om theater te maken). Ervaringsdeskundige en verbinder in eenzaamheid, wat kunnen we leren van Luuk?

Lees het verhaal

Lees het verhaal van Tijn

Met een flinke dosis kleding en een dikke portie enthousiasme komt hij de set op lopen. Van nature wekt hij je interesse. We stellen je voor aan een stukje Bredase trots. Hij is eigenaar van Kairos Events, de organisatie achter festivals als Ploegendient en Trailerfest. Maar ook horeca-ondernemer van Tapasbar Plan B en Holy Moly. Een allround creative voor alles wat tof is en nu ook nog model voor de +één campagne tegen eenzaamheid. De grote vraag is natuurlijk wat de connectie is tussen Tijn en eenzaamheid.

Lees het verhaal

Anne doet +ÉÉN

Één grote lach komt binnenlopen. Je voelt een bonk positieve energie binnen komen die ervoor zorgt dat niemand zonder lach komt te staan. We introduceren graag Anne, initiatiefnemer van Buddy to Buddy Breda en nu intermediair bij Betrokken Ondernemers Breda. Als je een wandelende inspiratiebron nodig hebt, bel Anne. Dat deden wij ook.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Lees het verhaal van Paul

Iedereen kent hem wel, de burgervader van onze stad. Ook wel bekend als Paul Depla. We nodigden hem uit voor +één, want wie weet er beter wat er in de stad speelt dan onze burgemeester. Eenzaamheid raakt en kan iedereen raken. Zo ook Paul? Wat doet hij om eenzaamheid tegen te gaan?

Lees het verhaal

Contact in Breda

Heb jij soms het gevoel dat je wat meer écht contact kunt gebruiken? Stap dan de drempel over en ga op zoek naar jouw +één. Er zijn genoeg mogelijkheden in Breda.

Lees het verhaal

Wie heeft hulp nodig?

Iets voor een ander doen kan je ook een fijn gevoel geven. In Breda zijn er veel mensen en organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken. Je geeft een +één, maar krijgt er ook een voor terug. Want een +één doen geeft je ook een beetje meer geluk en plezier.

Lees het verhaal

Amy over eenzaamheid

Amy woont al vijf jaar op zichzelf en al één jaar in Made, in een appartementje, samen met haar blindengeleidehond. Dat komt omdat Amy nog maar 13% ziet, met bril, zonder bril ziet ze helemaal niks meer. Doordat ze zo weinig ziet is ze in social isolement geraakt, ze doet eigenlijk helemaal niet zo veel meer in haar dagelijkse leven. Ze werkt niet en heeft het gevoel dat mensen anders naar haar kijken.  
“Ik ben okay met mijn eigen afwijking, maar het is zeker soms vervelend. Het beperkt me in mijn vrijheid en dat vind ik gewoon jammer. Zeker ook omdat het me vaak moe maakt, aangezien mijn hersenen constant moeten focussen. Ik heb het gevoel dat ik hard werd getroffen tijdens de coronapandemie. Ik had al weinig contacten, maar het werd nog lastiger.”

Lees het verhaal

Susanne is zelf +één

Een moeder, zus, beste vriendin, manager, vriendin en dochter. Suus is het allemaal. Power is wat ze uitstraalt. Gelukkig in het leven, met alle dierbaren om haar heen. Maar ook Suus heeft een periode van alleen zijn gekend. Een periode waar ze zelf voor gekozen heeft. Om zich even terug te trekken van alle drukte en tot zichzelf te komen.

Lees het verhaal

Leuke dingen doen helpt

Armilyo is geboren in Rotterdam en woont sinds zijn derde in Etten-leur. Hij heeft een broertje, twee ouders, werkt in het weekend bij Jeans-Centre, studeert Technische Bedrijfskunde op de Avans in Breda. Kortom, hij heeft eigenlijk gewoon een perfect leven. 

Lees het verhaal

Alleen in je geaardheid

Als je 16 bent, struggelt met wie je bent en wat je wil zijn, uit de kast komt én dan opeens al je vrienden verliest - dan kan het leven wel eens eenzaam aanvoelen. Het gebeurde Mitch inmiddels 9 jaar geleden op de middelbare school. Dat moment was voor hem vervelend én levensbepalend. 

Lees het verhaal

Zehra en Anne

"Daar stond ik dan, al een half uur te zoeken tussen de kinderboeken in de bibliotheek. Wat zou ze leuk vinden? Wat leest een kind van 4 in godsnaam? Zou ze van dieren houden? Ik wist het écht niet en besloot uiteindelijk maar om mijn kansen te spreiden. Met een overvolle tas kwam ik uiteindelijk naar buiten gestormd. Ik was klaar om mijn eerste voorleessessie met Zehra te beginnen.

Lees het verhaal

Peter Helpt

Nadat Peter door een gebeurtenis in zijn omgeving het belang van de Brandwondenstichting ontdekte, besloot hij daar vrijwilliger te worden. Dit is inmiddels al 20 jaar geleden, maar nog steeds doet hij het met veel plezier. "Het geeft zo veel voldoening, en je leert je omgeving op een hele leuke manier kennen!", zegt hij.

Lees het verhaal

Vrijwilligster Charmaine

Hoi, ik ben Charmine 31 jaar oud en van Chinese afkomst. Op mijn 22ste ben ik naar Nederland verhuisd voor mijn studie. Na mijn studie heb ik een baan als accountant gevonden in Rotterdam. Daar had een een aantal jaren gewerkt. Vorig jaar heb ik besloten om pauze te nemen. Ik wilde de tijd nemen om rustig na te denken en mij te oriënteren op wat ik echt wilde doen. Tijdens deze periode, wilde ik niet stil zitten en ging op zoek naar vrijwilligerswerk.

Lees het verhaal

Maatjes Lisa en Marlinda

Twee jaar geleden kwam er op tv een spotje voorbij over een maatjesprogramma. Zelf had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan en ik kende ook niemand in mijn vriendenkring die aan vrijwilligerswerk deed. Via wat online research kwam ik uit bij BestBuddies.

Lees het verhaal

Bezige bij Renske

Hey, ik ben Renske, 32 jaar en full-time werkzaam in de IT-sector. Officieel kom ik uit het Oosten van het land, maar een half jaar geleden ben ik verhuisd.

Lees het verhaal