Hoe geeft Tijn +ÉÉN?
Met een flinke dosis kleding en een dikke portie enthousiasme komt hij de set op lopen. Van nature wekt hij je interesse. We stellen je voor aan een stukje Bredase trots. Hij is eigenaar van Kairos Events, de organisatie achter festivals als Ploegendient en Trailerfest. Maar ook horeca-ondernemer van Tapasbar Plan B en Holy Moly. Een allround creative voor alles wat tof is en nu ook nog model voor de +één campagne tegen eenzaamheid. De grote vraag is natuurlijk wat de connectie is tussen Tijn en eenzaamheid.
Om er lekker in te duiken vragen we gelijk of hij zich wel eens eenzaam heeft gevoeld. Daarop heeft hij een duidelijk antwoord: “Ik heb me in mijn pubertijd wel eens écht eenzaam gevoeld, maar dat heb ik vrij snel omgebogen naar vuur om te knokken. Ik geniet van veel mensen om me heen en probeer veel verbinding te zoeken. Dus zodra er iets tegen zit praat ik veel met mensen om me heen bij wie ik me kwetsbaar durf op te stellen. Zo zorg ik ervoor dat ik mezelf blijf.”
Wat doe je actief om eenzaamheid tegen te gaan?
“Ik denk dat je je eenzaam voelt wanneer je je niet geliefd, gezien of begrepen voelt. Ik heb altijd een zwak voor de zwakkeren gehad. Daarmee bedoel ik dat ik altijd iets wil betekenen voor mensen die niet goed in hun vel zitten. Dat zit in mijn bloed. Om ervoor te zorgen dat ik en mijn team bij Kairos altijd verbinding zoeken met en tussen mensen hebben we een aantal kernwaarden geformuleerd.
Joy: Joy betekent voor ons dat we plezier voor de schermen en achter de schermen hebben en uitstralen.
Eigenwijsheid: Je eigen spel durven te spelen. Dus vanuit eigen kracht werken.
Kloppend: Alles moet kloppen, zowel het conceptuele plaatje voor de schermen als het productionele plaatje achter de schermen.
Jij bent ‘part of the deal’: Iedereen is onderdeel van Kairos en de evenementen. Wederom voor en achter de schermen waan je je in een warm bad van mensen waar je je onderdeel voelt van het geheel. Iedereen is onderdeel van het evenement en daarmee is het verhaal ook een beetje van jou.
We willen er dus alles aan doen om een thuis te zijn voor mensen die onze evenementen bezoeken of organiseren. Bij binnenkomst hoor je er direct bij. Dat is hoe wij een +één zijn.”
Als je een advies zou mogen geven aan mensen die zich eenzaam voelen, welk advies zou dat dan zijn?
“Het is niet erg om je alleen te voelen af en toe, je bent ook een individu. Dat mag je ook voelen. Het liefst wil ik dat iedereen het zelfvertrouwen en de zelfliefde heeft en voelt. Wanneer je de rust in jezelf vindt om jezelf te zijn, hoef je nooit meer alleen te zijn. Kwetsbaar opstellen en met een nuchtere blik naar jouw wereld kijken is al de helft om die rust te vinden.”
Nou Tijn, dat vinden wij ook. Daarom hebben we de +één campagne in het leven geroepen. Waarin we iedereen vragen om een +één te zijn voor een ander, want we hebben allemaal wel eens een +één nodig. Dus als we vandaag dat belletje kunnen plegen naar die ene vriend die je al lang niet hebt gesproken of je vraagt je buurman eens hoe het met hem gaat, zijn we allemaal een beetje minder alleen. Dat is +één.
Doe, ben, vraag +één.
Tijn, dankjewel.