Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Zo wordt Bredavoorelkaar nog beter en leuker:

1. Tips om passend vrijwilligerswerk te vinden

Tip 1: Staat jouw perfecte klus er niet tussen? Maak dan een account aan, zo ontvang je elke week de nieuwste vrijwilligerswerk klussen die passen bij jouw interesses!

Tip 2: Doe de vrijwilligerswerk test! Binnen een minuut ontdek je waar jouw talenten liggen en wat jou energie geeft én hoe je daar vrijwilligerswerk bij vindt.

Tip 3: Meer kans maken op een match? Zorg voor een profielfoto en een aangevuld profiel. 89% van de gebruikers vindt dat belangrijk. Als je ingelogd bent, kun je je profiel aanvullen via 'Mijn profiel'.


2. Tips om hulp te vinden

Tip 1: Je kunt zoeken in het aanbod en zelf vrijwilligers benaderen. We tonen in het overzicht met aanbod maar een deel van onze vrijwilligers. Wil je al onze vrijwilligers benaderen? Dan kun je het beste zelf een vraag plaatsen! Wij zorgen dat jouw vraag dan per e-mail uitgaat naar alle passende vrijwilligers bij jou in de buurt.

Tip 2: Als je een vraag plaatst of direct contact opneemt met een aanbieder zorg dan dat je altijd uitgebreid omschrijft waarom je hulp nodig hebt en wat je precies verwacht. Hierdoor wordt de kans op een reactie groter en weet een vrijwilliger wat er moet gebeuren. Heb je al een vraag geplaatst? Lees dan de omschrijving nog eens door en pas hem eventueel aan (eerst even inloggen).

Tip 3: Kijk ook eens zelf naar alle vragen op de website. Misschien ben je zelf op zoek naar een maatje, iemand die een spelletje wil doen of samen wil knutselen? Je zult zien dat er veel meer mensen zijn die daar naar op zoek zijn. Door zelf te reageren op een ander met eenzelfde vraag zijn jullie allebei geholpen!

Tip 4: Door zelf een vraag te plaatsen kunnen andere gebruikers jou ook vinden via het overzicht met vragen. Wist je dat het plaatsen van een vraag veilig en gratis is?

3. Tips als je gaat afspreken

Tip 1: Wil je liever niet gelijk thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek, of een café in de buurt.

Tip 2: Vraag bij contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 3: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 4: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt. Op deze manier kunnen er geen verkeerde verwachtingen ontstaan. Bespreek ook de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst, kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 5: Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.